ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ



6 αχλάδια
150 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας

Βάζετε τα αχλάδια να βράσουν για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε αμέσως. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη,το κρασί,το νερό και το ξύλο κανέλας. Όταν πάρει την πρώτη βράση,ρίχνετε τα αχλάδια και χαμηλώνετε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τα αχλάδια τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα γυάλινο δοχείο. Αφήνετε το σιρόπι να πήξει και περιχύνετε με αυτό τα αχλάδια. Πριν σερβίρετε τα αφήνετε να κρυώσουν ή εάν θέλετε τα σερβίρετε χλιαρά.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV