ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



1 ανανάς
2 εκ. πιπερόριζα
100 γρ. νιφάδες καρύδας
125 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
2 κ.σ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα (70-80% περιεκτικότητα σε κακάο)

Καθαρίζουμε τον ανανά, του αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε ελαφρώς την πιπερόριζα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα πιάτο, καβουρδίζουμε ελαφρώς και τις νιφάδες καρύδας μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και τις βάζουμε στην άκρη. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη σοκολάτα. Χτυπάμε τα υλικά σε μπεν μαρί, έως ότου σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Περνάμε τη σάλτσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, προσθέτουμε ανακατεύοντας την πιπερόριζα και τις νιφάδες καρύδας και γαρνίρουμε με τον ανανά.

ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Ανανάς
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV