ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΠΟΥΡΑ ΚΑΦΕ



125 γρ ψιλοκοπανισμένα κάσιους
175 γρ καστανή ζάχαρη
175 γρ ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
75 γρ μέλι
50 γρ βούτυρο
75 ml κρέμα γάλακτος
75 ml εσπρέσο ή δυνατό καφέ
1 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. Cachaca (ή ρούμι)

Καβουρντίζουμε τα κάσιους σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να γίνουν χρυσοκάστανα.Λαδώνουμε μια επίπεδη ορθογώνια μεταλλική φόρμα (20 x 15εκ. περίπου) και απλώνουμε 25 γρ κάσιους.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη,τη ζάχαρη,τη βανίλια,το μέλι,το βούτυρο,την κρέμα γάλακτος.τον καφέ,το κακάο,την κανέλα,το μπαχάρι και την Cachaca, και τα ζεσταίνουμε αργά.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα περίπου 7 λεπτά ανακατεύοντας πότε πότε (καλό θα ήταν να ελέγχουμε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο-πρέπει να φτάσει τους 116 βαθμούς).Βυθίζουμε για λίγο την κατσαρόλα σε κρύο νερό και τη βγάζουμε πάλι.Ανακατεύουμε δυνατά το περιεχόμενο με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει.Προσθέτουμε 70 γρ κάσιους.Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του με ένα λαδωμένι μαχαίρι.Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κάσιους και τα πιέζουμε ελαφρά.Μόλις το μείγμα γίνει πιο στέρεο, χαράζουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια μεγέθους 1,5 x 5 εκ.Αφήνουμε το γλυκό μια νύχτα να σφίξει.Την επομένη, κόβουμε κομμάτια σε σχήμα πούρου,ακολουθώντας τις χαραγές.


Κύριο Συστατικό : Καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Βραζιλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά & 12 Ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV