ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΑΦΕ



500 ml γάλα
60 γρ βούτυρο
4 κ.σ. κορν φλάουρ
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
την ψίχα από 1 μπαστουνάκι βανίλιας
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακάο σκόνη
60 ml καφέ
80 ml ιρλανδέζικο ουίσκι
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ σκούρα σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 70%)

Βράζουμε 400 ml γάλα με το βούτυρο.Αναμειγνύουμε στο υπόλοιπο γάλα το κορν φλάουρ,τη ζάχαρη,την ψίχα της βανίλιας,το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αλάτι,και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα.Ανακατεύοντας συνεχώς,αφήνουμε το μείγμα να πάρει ξανά βράση.Προσθέτουμε το κακάο,τον καφέ και το ουίσκι.Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού,ώστε να μην κάνει πέτσα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενώνουμε με την κρύα κρέμα.Τρίβουμε τη σοκολάτα.Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολάκια και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με την τριμμένη σοκολάτα.


Κύριο Συστατικό : Καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV