ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ



6 αχλάδια (ώριμα αλλά σκληρά)
6000 γρ. γλυκό λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας χυμό αχλάδι (συμπυκνωμένο)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας
2 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλιά σούπας λικέρ αχλάδι ή πορτοκάλι
30 γρ. φουντούκια (χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα)

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το χυμό αχλάδι, το ξυλάκι της κανέλλας και τα γαρίφαλα και τ’ αφήνετε, σε μέτρια θερμοκρασία, να πάρουν βράση. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τ’ αχλάδια, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε το κοτσάνι τους. Βάζετε τ’ αχλάδια στην κατσαρόλα και με ένα κουτάλι τα περιχύνετε με το μίγμα του κρασιού, για να μην χάσουν τη γυαλάδα τους και θαμπώσουν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα αχλάδια για 25 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανοίγετε την κατσαρόλα και γυρίζετε τ’ αχλάδια περιχύνοντάς τα με το μίγμα του κρασιού. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο κρασί. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τ’ αχλάδια από την κατσαρόλα και τα βάζετε όρθια σε μπολ. Αφαιρείτε από το κρασί το ξυλάκι της κανέλλας και τα γαρίφαλα και το ξαναβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μείνει περίπου το μισό. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Θα γίνει σαν ένα ελαφρύ και αραιό σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Τέλος προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Περιχύνετε τ’ αχλάδια με τη σάλτσα, τα σκεπάζετε με σελοφάν και τα αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε. Τοποθετείτε ένα αχλάδι όρθιο, σε κάθε πιάτο, το περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα φουντούκια. Για να στέκονται όρθια τ’ αχλάδια στο πιάτο, μπορείτε να κόψετε ένα μικρό κομμάτι από το κάτω μέρος πριν τα σερβίρετε.

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV