ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΟΚΑΣ



100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο σκόνη
4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. στιγμιαίο καπουτσίνο σε σκόνη
125 γρ κουβερτούρα
70 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
2 κ.γ. λικέρ μόκα ή κονιάκ
30 γρ βούτυρο μαλακωμένο

Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο.Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.Ενώ χτυπάμε τη μαρέγκα,την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα άχνης ζάχαρης και κακάο.Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.Γεμίζουμε με τη μαρέγκα ένα κορνέ με μικρό στόμιο.Πιέζοντας το κορνέ,αδειάζουμε στο ταψί μερικές ποσότητες μαρέγκας σε μέγεθος καρυδιού και τις αφήνουμε να στεγνώσουν περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.Βάζουμε το ταψί σε κρύο φούρνο,τον ανάβουμε στους 100 βαθμούς (στον αέρα στους 90 βαθμούς) και ψήνουμε τα μπισκότα για 90 λεπτά περίπου.Αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου,για να φεύγει η υγρασία.Κατεβάζουμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα για τα τελευταία 15 λεπτά.Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από το χαρτί.Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και την απομακρύνουμε από τη φωτιά.Διαλύουμε εκεί μέσα τη σοκολάτα,τον καφέ και το λικέρ, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Χτυπάμε το βούτυρο,προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.Γεμίζουμε με την κρέμα ένα κορνέ με μικρό στόμιο.Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη κρέμα από το κορνέ και τα πιέζουμε ελαφρά.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 105 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 25
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV