ΡΩΣΙΚΟ TRIFLE



8 κουτ. σούπας Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
1 κούπα βατόμουρα κατεψυγμένα
1 κούπα σμέουρα κατεψυγμένα
3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
2-3 φύλλα γκοφρέτας
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
4 ποτήρια (για το σερβίρισμα του γλυκού)

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τα σμέουρα (κατεψυγμένα, δεν τα ξεπαγώνουμε!) και τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους. Ανακατεύουμε καλά για να πάει η μαρμελάδα παντού. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από το μίγμα με τα φρούτα και (αφού σπάσουμε τα φύλλα γκοφρέτας σε μικρά κομμάτια) 2-3 κομματάκια γκοφρέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (Σμετάνα , μίγμα, γκοφρέτα) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Διακοσμούμε με ένα κλαράκι δενδρολίβανο (ή μαντζουράνα ή δυόσμο ή βασιλικό, ανάλογα με την προτίμησή μας). Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

rosiko trifle
Κύριο Συστατικό : βατόμουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ρωσσία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Βασίλης Καλλίδης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV