ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ



Για το παντεσπάνι:
6 αυγά,χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
λίγο βούτυρο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μαρμελάδα βατόμουρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
175 γρ. βατόμουρα,καθαρισμένα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων 33x23εκ. και το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί.Χτυπάτε σε ένα μπολ,τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Κοσκινίζετε μέσα το κακάο και ανακατεύετε με μεταλλικό κουτάλι.Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα κακάο και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο ταψί.Ψήνετε 15-20 λεπτά και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει στο ταψί.Βγάζετε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζετε πάνω σε πετσέτα.Αφαιρείτε το χαρτί και απλώνετε τη μαρμελάδα.Χτυπάτε την κρέμα και την εσάνς βανίλιας σε σαντιγί,την απλώνετε πάνω από τη μαρμελάδα και σκορπίζετε τα βατόμουρα.Τυλίγετε το ρολό ξανά με τη βοήθεια της πετσέτας.Βάζετε το ρολό σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.Σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

kormos sokolatas
Κύριο Συστατικό : Βατόμουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15-20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV