ΕΚΛΕΡ (2)



125 γρ. αλεύρι σκληρό
ελάχιστο αλάτι
50 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
1 κούπα κρέμα σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κοφτή κακάο
2 κουταλιές βούτυρο
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 200°C. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά με μια κούπα κρύο νερό προσέχοντας να μην βράσει. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το μείγμα γρήγορα σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα,μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μπάλα. Την αποσύρετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά,χτυπώντας δυνατά μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη τελείως και η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα με κορνέ απλό,διαμέτρου 2εκ. περίπου και φτιάχνετε 12 εκλέρ μήκους 7εκ. σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Ψήνετε τα εκλέρ σε δυνατό φούρνο για 30’. Κόβετε κάθε εκλέρ στη μέση και αφαιρείτε,εάν υπάρχει,την άψητη ζύμη. Τα γεμίζετε με κρέμα σαντιγί και τα ενώνετε. Για το γλάσο σοκολάτας,λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές βούτυρο και 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν είναι χλιαρό,ρίχνετε 2 κουταλιές βραστό νερό και την κοσκινισμένη άχνη με το κακάο. Ρίχνετε στην επιφάνεια λίγο γλάσο σοκολάτας με το κουτάλι ή το βουτάτε(μισό εκλέρ) ελαφρά στο μείγμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και να πήξει το γλάσο.

ekler
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV