ΚΕΪΚ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΦΡΑΤΟ



5 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
90 γρ. αλεύρι
90 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 γρ. κάστανα
250 ml νερό
250 ml γάλα
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Ετοιμάζετε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, ρίχνετε το βούτυρο. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα, την αλευρώνετε και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει. Κάνετε μια σχισμή στα κάστανα και τα βράζετε σε νερό σε χαμηλή φωτιά. Τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με 250 ml νερό, 250 ml γάλα και τη βανίλια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και έπειτα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε 40 γρ. βούτυρο και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Κόβετε το παντεσπάνι οριζόντια σε τρεις στρώσεις. Καλύπτετε καθεμία με την κρύα κρέμα κάστανο και τις ενώνετε. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το υπόλοιπο βούτυρο, καλύπτετε το γλυκό και το διακοσμείτε όπως επιθυμείτε.

keik-kastano
Κύριο Συστατικό : Κάστανα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV