ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ



1 κιλό Αχλάδια
500γρ. κρασί λευκό γλυκό
100γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. σταφίδες ξανθές
200γρ. φουντούκια
250γρ. σοκολάτα

Καθαρίζετε τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσετε το κοτσάνι. Τα τοποθετείτε όρθια μέσα σε κατσαρόλα με το κρασί και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 15’-20’,περιχύνοντάς τα με το σιρόπι κάπου κάπου. Στραγγίζετε τα αχλάδια και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Ρίχνετε τις σταφίδες να μαλακώσουν μέσα στο ζουμί των αχλαδιών. Κόβετε τη σοκολάτα κομματάκια,τη βάζετε σε κατσαρόλα και τη λιώνετε με το ζουμί και τις σταφίδες. Στολίζετε τα αχλάδια με τα φουντούκια(τα καρφώνετε πάνω στα αχλάδια) και τα περιχύνετε με τη σοκολάτα,τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν και τα σερβίρετε.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης :
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : Γαλλία
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV