ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



1 κιλό αλεύρι
2,5 φλιτζάνια νερό
2,5 φακελάκια ξερή μαγιά
½ κουταλιά ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Διαλύετε σε χλιαρό νερό την μαγιά. Σ' ένα μπολ τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε σε μέτρια και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Όταν ο χυλός είναι λείος σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσει σε δροσερό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετείτε αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει αρκετά, ρίχνετε μια ποσότητα ίση με ένα μεγάλο κουτάλι. Αφήνετε τους λουκουμάδες να τηγανιστούν μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετείτε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι. Τη ώρα του σερβιρίσματος περιχύνετε τους λουκουμάδες με ζεστό μέλι και πασπαλίζετε με θρυμματισμένο καρύδι και κανέλα. Μυστικά της συνταγής Σ' ένα μπρίκι ζεσταίνετε το μέλι με λίγο νερό ώστε να αραιώσει και να γίνει σαν σιρόπι. Η ζύμη των λουκουμάδων πρέπει να γίνει αφράτη και μαστιχωτή για να είναι πετυχημένοι οι λουκουμάδες.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 - 4 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 90 - 100
Πηγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV