ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Για την αμυγδαλόπιτα
50γρ. γάλα,120γρ. Ελαιόλαδο,100γρ. Κρέμα γάλακτος,250γρ. Αμυγδαλόψυχα,200γρ. Ζάχαρη,2 Αυγά,100γρ. Αλεύρι,1 κουτ. Γλυκού,Μπέικιν,1 κουτ. Γλυκού Κανέλα
Υλικά για γλάσσο
200γρ. Κουβερτούρα,215γρ. Κρέμα,20γρ. Μέλι
Για το τουιλ
105γρ. Μέλι,170γρ. Βούτυρο,3 Ασπράδια,165γρ. Αλεύρι,170γρ. Άχνη,30γρ. Κακάο
Υλικά για σούπα
300γρ. Ζάχαρη,400γρ. Νερό,1 Βανίλια,400γρ. Αχλάδι Κρέμα

Σε μια μπασίνα βάζουμε την ζάχαρη και όλα τα υγρά στοιχεία της συνταγής. Προσθέτουμε κανέλα, μπέικιν και αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα φουέ. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την βανίλια. Βράζουμε και κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, προσθέτουμε τα αχλάδια και αφού μαλακώσουν περνάμε από μπλέντερ, προσθέτουμε κρέμα και στην συνέχεια από σινουά. Ζεσταίνουμε την κρέμα. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μια μπασίνα. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι. Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε βούτυρο με μέλι σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δυναμώνουμε για 5 λεπτά. Στρώνουμε σε ταψί με σιλικόνη και ψήνουμε στους 150 βαθμούς 7 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αμυγδαλόψυχα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV