ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ



125 γρ. αμυγδαλόπαστα
125 γρ. κρύο βούτυρο
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. λευκή σοκολάτα
χυμός και τριμμένη φλούδα απο 1 λεμόνι
600 γρ. παχύ φρέσκο τυρί
60 γρ. ζάχαρη
βούτυρο για τη φόρμα
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
αποξηραμένα όσπρια

Για τη ζύμη τάρτας δουλεύουμε την αμυγδαλόπαστα,το βούτυρο,1 αυγό,το αλεύρι και το αλάτι με το μίξερ να γίνει μια σβολώδης μάζα,μετά ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα.Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίζουμε έναν στρογγυλό δίσκο.Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα έτσι ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο ύψους 3 εκ.Πατάμε καλά το πλαίσιο και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Στρώνουμε τον πάτο της ζύμης με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε ως την άκρη της με τα όσπρια.Ψήνουμε 12-13 λεπτά.Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο,απομακρύνουμε προσεκτικά το χαρτί και τα όσπρια και αφήνουμε τον πάτο να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς(στον αέρα στους 140 βαθμούς).Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί.Ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε λίγη από την κρέμα με το τυρί και ανακατεύουμε,μετά τη φλούδα και το χυμό λεμονιού.Απλώνουμε την κρέμα με το τυρί ομοιόμορφα πάνω στην ψημένη ζύμη που έχει κρυώσει.Ψήνουμε το γλυκό 30-35 λεπτά.Το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει,και μόνον τότε το βγάζουμε από τη φόρμα.


Κύριο Συστατικό : Λευκή Σοκολάτα , αμυγδαλόπαστα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV