ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



3 φλ. τσαγιού αλεύρι up Αγ.Γεωργίου
1 3/4 φλ. ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 κ. γ. μπέικιν κοφτό
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού παγωμένο νερό

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Κάνουμε τρεις τρύπες με το δάκτυλο. Στη μια ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι. Στη δεύτερη 1 κ. γ. σόδα κοφτό και 1 κ. γ. μπέικιν κοφτό και στην τρίτη 10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Και από πάνω ,χωρίς να ανακατέψουμε τα προηγούμενα, ρίχνουμε 2 φλ. τσ. Παγωμένο νερό (από το ψυγείο). Κατόπιν ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να κάνει φουσκάλες. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί νούμερο 30 λαδωμένο με σπορέλαιο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι , Κακάο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Νηστίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV