ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ



250γρ. βούτυρο
250γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250γρ. αλεύρι Αγ.Γεωργίου για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
1 κ.σ.ψιλοκομμένα αμύγδαλα
χυμό 1 λεμονιού
250γρ. βατόμουρα ξεπλυμένα
1/4 φλιτζ. έξτρα ζάχαρη
1/4 φλιτζ. αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος

Δουλεύετε το βούτυρο,προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Ρίχνετε τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αλεύρι και αλάτι ένα τέταρτο κάθε φορά. Τα ζυμώνετε. Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού. Χύνετε το μισό σε βουτυρωμένη φόρμα. Προσθέτετε τα βατόμουρα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Τα πασπαλίζετε με τα κομμένα αμύγδαλα. Το ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.


Κύριο Συστατικό : Βατόμουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV