ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΥΡΑΣ



4 κρόκοι αυγών
110 γρ. κούπα ζάχαρη
240 ml μπύρα
200 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ ώσπου το μείγμα να πάρει ένα ομοιόμορφο κρεμ χρώμα. Σιγοβράστε τη μπύρα και την κρέμα σε ένα βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε τις αργά πάνω από το μείγμα της ζάχαρης χτυπώντας διαρκώς με ένα σύρμα. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να δέσει.Τοποθετήστε ένα βαθύ μπολ σε μια λεκάνη πάγο και ρίξτε μέσα το μείγμα περνώντας το από σουρωτήρι, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα ώσπου να κρυώσει. Καταψύξτε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, στη συνέχεια χτυπήστε το στο μίξερ και επιστρέψτε το στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.


Κύριο Συστατικό : Μπύρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 4 Ώρες κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Παγωτομηχανή
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2-4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV