ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



Για το παντεσπάνι:
5 αυγά, 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 δόση βανίλια σκόνη, 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 45γρ κορν φλάουρ, 35γρ κακάο σκόνη, 3γρ baking powder.
Για την κρέμα πατισερί:
500γρ γάλα φρέσκο, 60γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 δόση βανίλια σκόνη, 1 αυγό, 2 κρόκους αυγών, 60γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 60γρ κορν φλάουρ, 25γρ βούτυρο, 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, 250γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική.
Για το σιρόπι:
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 200γρ νερό, 30γρ κονιάκ.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
250γρ κρέμα γάλακτος, 60γρ. γλυκόζη ή μέλι, 600γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια.

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα και το μεταφέρουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Εν τω μεταξύ έχουμε αναμίξει και κοσκινίσει (2 φορές καλύτερα) το αλεύρι, την βανίλια, το κορν φλάουερ, το κακάο και το baking pawder. Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα των αυγών και της ζάχαρης, προσθέτουμε το μίγμα με τις σκόνες και ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα απαλά απάλα για να μην κάτσει το μίγμα. Τοποθετούμε το έτοιμο μίγμα σε τσέρκι με αλουμινόχαρτο ή σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και το ψήνουμε για 35 λεπτά στους 160 – 170 βαθμούς. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το βγάζουμε από το ταψάκι και το κόβουμε σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
Για την κρέμα πατισερί: Αναμιγνύουμε το γάλα με τα 60 ζάχαρη και την βανίλια και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μέχρι να βράσει το γάλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους) και την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κορν φλάουερ σε χαμηλότερη ταχύτητα. Στην συνέχεια θα ρίξουμε σιγά σιγά το βρασμένο γάλα για να ενσωματωθεί. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράσει και να πήξει ανακατεύοντας σιγά σιγά και κυκλικά για να μην κολλήσει. Αφού κατεβάσουμε την κρέμα από την φωτιά προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο για να λιώσει και να ενσωματωθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας την ζάχαρη (προαιρετικά) για να γίνει σαντιγύ. Αφού κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγύ και την ταράζουμε με το σύρμα χειρός.
Για το σιρόπι: Τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε στην φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ποτό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Διατηρείτε σε μπουκάλι σε σκιερό μέρος.
Για την γκανάς σοκολάτας: Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ξανακατέβουμε για να βράσει η κρέμα και να ανακατευτεί η γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση το μίγμα προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σύνθεση τούρτας: Τοποθετούμε ένα δίσκο από το παντεσπάνι σε ένα δισκάκι και το σοροπιάζουμε. Προσθέτουμε ένα μέρος της κρέμας παρισερί και προσέχουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο. Τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο τον οποίο σοροπιάζουμε και απλώνουμε μία μικρή ποσότητα της κρέμας για να κλείσουν οι πόροι από το παντεσπάνι. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες για να παγώσει καλά, προκειμένου να μπορεί να δουλευτεί καλά. Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη, ρίχνουμε την γκανας πάνω από την τούρτα και απλώνουμε σε λεπτή στρώση πάνω και στα πλάγια γρήγορα για να μην παγώσει. Η τούρτα μας είναι έτοιμη.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα & 3 Ώρες Κατάψυξη
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Το Σπιτικό Της Αγνής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV