ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ



350 γρ Σταφίδες
125 γρ Σταφίδες σουλτανίνα
200ml Κρασί ginger
250γρ βούτυρο
200γρ Μαύρη ζάχαρη
4 Αυγά
200γρ φαρίνα
50γρ Αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 Κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
1 Κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο ginger

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλες τις σταφίδες μαζί και ραντίζουμε με το κρασί ginger και τις αφήνουμε όλοι νύχτα για να ποιούν και να μεθύσουν. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το γλυκό μας όπως τον πατροπαράδοτο τρόπο. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, όταν ασπρίσουν τα υλικά μας ρίχνουμε μέσα και τα αυγά μας και τα χτυπάμε όλα μαζί για να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Στην συνέχεια παίρνουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη βαθιά και προσθέτουμε τις σταφίδες τα καρυκεύματα, το ginger, και το ginger το φρέσκο και αρχίζουμε να ρίχνουμε στην λεκάνη τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χυλός πηχτός. Τέλος παίρνουμε ένα βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Χαβιάρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV