ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. αλεύρι φαρίνα
50γρ. κακάο
85 γρ βούτυρο
50γρ εσπρέσο
2 κουτ. γλυκού Tia maria
Για την μους
3 αυγά χωρισμένα σε ασπράδι-κροκο
50γρ καστανή ζάχαρη
175 σκούρα σοκολάτα
200γρ κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200. Ενα μεσαίο ταψι , το βουτυρώνουμε. Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο. Το μείγμα μας το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτι και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει. Για τη μούς. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα στά αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφου τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουναι για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρια ανισομερή μέρη. Ρίχνουμε το λικέρ για να ποτίσει καθως και το εσπρέσο. Φτιάχνουμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας και σκεπάζουμε τη μους. Γαρνίρουμε με κομμάτια έτοιμης σοκολάτας πικρής και γλυκιάς (ασπρη και μαύρη).


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό , Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 10
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV