ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ



500 γρ. ώριμα βερικοκα
25 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη ψιλη
2 αστεροειδή γλυκάνισους

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το χρώμα του να είναι ελαφρά καραμελέ. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με λαδόκολλα (αυτό θα επιτρέψει στο φρούτο να σωταριστεί από το να ψηθεί). Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10-15 λεπτά μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν πολύ. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Στην συνέχεια πολτοποιούμε το μίγμα για να γίνει πούρές. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια με κρέμα λεμονιού και lime και πασπαλίζετε με λωρίδες από φλούδα λεμονιού και lime.


Κύριο Συστατικό : Βερίκοκο
Είδος Πιάτου : Επιδόρπιο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10-15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV