ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΑΛΗΣ

ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΑΛΗΣ

1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Η μητέρα μου ήταν η αιτία.Η οποία μου μετέδωσε όλη την αγάπη που είχε για την μαγειρική.

2Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Σε ηλικία 15 ετών,ήταν κουνέλι στιφάδο με κόκκινο κρασί Prousko,με μπόλικα κρεμμυδάκια. Το οποίο βγήκε πολύ πετυχημένο,αν σκεφτείς πως ήταν το πρώτο μου πιάτο.

3Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Γιατί είναι μια δουλειά που σου επιτρέπει,να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου μέσα απο τα πιάτα που φτιάχνεις και να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας καινούργιες γεύσεις. ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΑΛΗΣ

4Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Ναι,αν και όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

5Είστε υπέρ της υγιεινής κουζίνας ,η δική σας είναι;
Φυσικά και είμαι υπέρ,γιατί η υγιεινή κουζίνα για μένα δεν είναι μόδα αλλα τρόπος για να ζούμε καλύτερα.

6Τρώτε junk food;
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά.

7Ποια είναι η γνώμη σας για την εικόνα της ελληνικής εστίασης σήμερα;
Πιστεύω πως είμαστε στην εποχή της αναθεώρησης σε όλους τους τομείς,πόσο μάλλον σε αυτό που λέγεται Ελληνική κουζίνα.

8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Η έμπνευση είναι κάτι το ιδιαίτερο και για μένα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μου δώσουν έμπνευση. Μπορεί να δώ σε μια αγορά κάποια πολύ καλά υλικά,ένα πολύ ωραίο κρασί,η καλή διάθεση σίγουρα όμως βοηθάει πολυ και η εμπειρία μέσα από τη δουλειά. Ναί γιατί για μένα είναι τρόπος ζωής και με βοηθάει να εξελίσσομαι.

9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
Τα φρέσκα αρωματικά βότανα και μια πινελιά απο διάφορα είδη καυτερών πιπεριών.

10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
Κοκκινιστό μοσχάρι με λίγη κανέλα και πατάτες τηγανιτές.Το τρώω χειμώνα καλοκαίρι.

11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Εκτός απο την Ελληνική κουζίνα, αγαπώ την Ταυλανδέζικη γιατί συνδιάζει πολλά φρέσκα αρωματικά και μπαχαρικά σε τέλεια αρμονία.

12Σας έχει στερήσει προσωπικές στιγμές η δουλειά αυτή;
Σίγουρα γιατί δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά όμως προσπαθώ να βρίσκω τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτό που αγαπώ και σε αυτούς που αγαπάω.

13Η δουλειά του μάγειρα στο εξωτερικό πως είναι;
Η δουλειά μας είναι δύσκολη παντού,απλά στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο ενδιαφέρον γιατί το περιβάλλον, είναι πιο δομημένο,υπάρχει ιεραρχία,οργάνωση,εξοπλισμός και πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες. Όλα αυτά τα στοιχεία σε βοηθάνε να εξελιχθείς.

14"ΜΕ.ΝΟΥ Ελληνικό", πείτε μας 2 λόγια για το βιβλίο σας, πως το εμπνευστήκατε;
Είναι ένα βιβλίο που επαναπροσδιορίζει την Ελληνική κουζίνα στην σημερινή εποχή. Πολλά πράγματα με βοήθησαν στο να εμπνευστώ και να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο. Πρώτ απ'όλα η αγάπη μου για το Ελληνικό φαγητό, η εξέλιξη που υπάρχει παντού στη ζωή μας,οι συνθήκες της εποχής που ζούμε και πολλά άλλα.

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV