ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Στην επαγγελματικη μαγειρικη με εφερε η αναγκη μου να προσφερω κατι απο εμενα, να εκφραστω, να δωσω ευχαριστηση, να κανω κατι που με γεμιζει ως ανθρωπο, κ να μπορω να ζω κιόλας!

2Που έχεις κάνει σπουδές;
Σπούδασα στην ΔΕΛΤΑ θεσσαλονικης κ ειχα την τυχη να εχω εναν εκ των μεγαλυτερων δασκάλων τον ιωαννη Φραγκακη, κ εκανα μετεκπαιδευση στο ALBETA COLLEGE στο ροτερνταμ ολλανδιας.

3Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Το πρώτο μου πιάτο ηταν γλυκο....ημουν 7...κ νομιζοντας οτι θα με αφησει η μαμά μου, γυρνωντας απο ενα ταξιδι της απο την χαρα μου την μεγαλη της εκανα μια τουρτα υποδοχης με ετοιμο παντεσπανι, σαντιγυ κ κομποστα βερικοκα! αυτή η χαρα που εινιωσα τοτε κ η εκπληξη της μαμας μου ηταν η αρχη για μια μεγαλη αγαπη!!!! ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

4Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Απλά γιατί δεν ξέρει τι θα τραβηξει? πλακα κανω βεβαια, υπαρχουν πολλοι λογοι για να γινει καποιος μαγειρας κ ενας απο αυτους ειναι η αναγκη της εκφρασης....οσοι γινουν μαγειρες μεσα απο την πλανη της..... τηλεορασης προφανως θα εχουν κανει λαθος επιλογη!!!!

5Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Στο σπιτι μαγειρευω σπανια μια και αυτή η ενέργεια εξαντλείτε στην εργασία μου. συνήθως θα μαγειρέψω σε ρεπό η για φίλους που εκεί δίνω ότι μπορώ για να τους ευχαριστήσω!

6Τι είναι επιτυχία για ένα μάγειρα;
Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο νομίζω! ανάλογα τους στόχους κ το επίπεδο του καθενός... προσωπικά πιστεύω επιτυχία είναι να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση!

7Τρώτε junk food;
Φυσικά κ θεωρώ πως ολοι οι μαγειρες τρωνε μιας κ οπως προ ειπα δεν εχεις διάθεση η χρόνο για μαγειρική στο σπίτι!

8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Τις συνταγές μου τις εμπνέομαι με συναισθηματικά κριτήρια. επηρεάζομαι από τους ανθρώπους γυρω μου, βγάζω πιάτα για αυτούς κ τους τα αφιερωνω εν αγνοία τους!

9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
Το αλατι θα έλεγα μιας και είναι το πιο δυσκολο υλικο στη χρηση...μπορει να σε απογειωσει και να σε καταστρέψει με την ίδια ευκολία...

10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
Ένα πιατο της μητερας μου που λεγεται "τσουμουρ" . είναι ποντιακό κ είναι τόσο απλό μα τόσο , αλλά τόσο νόστιμο κ νοσταλγικό!

11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Θα πρωτοτυπήσω κ θα πω Ελληνική! αχαχχαχαχαχα ο λόγος είναι ότι με αυτήν μεγάλωσα, έχω μνήμες, έρωτες, μυρωδιές, εικόνες κ αλλά πάρα πολλά!

12Αν έπρεπε να πάρετε μαζί σας σε ένα έρημο νησί μόνο τρία συστατικά, ποιά θα ήταν, και τι θα φτιάχνατε μ’ αυτά;
Μια πετονιά, έναν αναπτήρα και ένα τηγάνι! κάτι θα ψάρευα, θα άναβα μια φωτιά κ θα το μαγείρευα!!!! βεβαία εσύ θέλεις συστατικά οπότε τι να σου πω.... αλεύρι, αλάτι και λάδι θα έκανα ψωμί που σε χορταίνει πάντα!!!! και θα τηγάνιζα κ τα ψάρια!!!!! αχαχχαχαχαχχαχαχα.

13Μυστικό για την επιτυχημένη συνταγή υπάρχει;
Το μυστικό μιας επιτυχημένης συνταγής είναι ένα κ μοναδικό για εμένα, ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ! όταν αυτό είναι δυνατό απογειώνεις τα πάντα!

14Τι αποτελεί για σένα έμπνευση;
Οι άνθρωποι γύρω μου κ τα συναισθήματα που μου βγάζουν επηρεάζουν την έμπνευση μου, αυτά που θέλω εγώ να κρατάω και να τα μεταφράζω σε εδέσμα!

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV