ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ

ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ... Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ

1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Μμμ…. Να πω την αλήθεια μου μαγείρευα από μικρός στο σπίτι αλλά ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί να το κάνω επάγγελμα… μέχρι τη στιγμή που μπήκε η μαμά και μου το πρότεινε…..!!!!! και την συνέχεια την ξέρετε!!! ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ

2Που έχεις κάνει σπουδές;
Αρχικά εδώ στην Ελλάδα δυο χρόνια και στην συνέχεια στο Παρίσι ένα μισή χρόνο και άλλους έξι μήνες στην ταϊλανδή για carving .

3Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Το πρώτο πιάτο που έκανα πριν ακόμα πάω σε σχολή….. ήταν μακαρόνια με κιμά ……χαχααχχα…… όταν πρώτο μπήκα στην σχολή το πρώτο μου πιάτο ήταν κέικ βανίλιας και ομελέτα .

4Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Να και μια καλή ερώτηση….. αλήθεια τι να σας πω…… ???.... Για να γίνει κάποιος μάγειρας καλός…. πρέπει να το αγάπα πολύ…. πάρα πολύ… αλλά να έχει και ψυχολογικά… πολλά ….χαχαχα….. σε ποιον αρέσει να κόβεται και να καίγετε?????εεε???? πάντως για να λέμε και τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη είναι ένα επάγγελμα με προοπτικές αλλά και με πολύ καλές οικονομικές απολαβές !

5Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Όχι πολύ συχνά……. Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι το επάγγελμα μου….. και το κάνω όλη μέρα….. όταν πάω σπίτι το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ!!!!!! Αλλά τι να κάνουμε έχουμε και τους φίλους μας και τους συγγενείς που όλο και κάτι θα ζητήσουν….!!!!! Εεε τότε λοιπόν ναι θα μαγειρέψω με όλη μου την καρδιά!

6Είστε υπέρ της υγιεινής κουζίνας ,η δική σας είναι;
Όταν λέμε υγιεινής κουζίνας …….??? Εννοούμε όχι κρέμες όχι λιπαρά όχι πίτσες , σουβλάκια….. κτλ …..χαχαχαχαχαχαα….. εεε όχι τότε… δεν είμαι άρρωστος!!!!!!…. Είμαι υπέρ τις καλοφαγίας!!!!! Εάν με καταλαβαίνετε !!!!!!

7Τρώτε junk food;
Νομίζω πως όλοι που και που τρώνε junk food…… χαχαχαχ γιατί λοιπόν να αποτελώ εγώ εξαίρεση;

8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Φυσικά και πειραματίζομε… και πολύ μάλιστα….!!!!!! Πως αλλιώς θα πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τον εδεσμάτων !!!!! όσο για το πώς εμπνέομαι τις συνταγές….. δεν ξέρω… από τα πάντα… !!!!!! βασικά είναι θέμα διάθεσης και αισθημάτων για μένα.

9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
μμμμμμ ….. παρά πολλά…!!!!!!! Αλλά θα πω το βούτυρο…..!!!!!!!!

10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
όλα... Κυριολεκτικά... Δεν έχω ένα αγαπημένο... Όλα έχουν κάτι από μένα και όλα είναι αγαπημένα μου... Αλλά για εμπορικούς λογούς τα ποιο αγαπημένα μου είναι αυτά που πουλάνε ποιο πολύ!!!

11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Κάθε κουζίνα έχει τα καλά τις... φροντίζω απλά να τα επιλεγώ και καμία φορά να τα συνδυάζω.

12Ποιά τρία πρόσωπα θα καλούσατε για φαγητό; Τι θα ετοιμάζατε για τον καθέναν τους;
Τρία..!!!?????!??!!!??? μόνο!!!... θα καλούσα περισσότερα άτομα... Όπως και κάνω ανά διαστήματα και θα τους έφτιαχνα ένα μπουφέ με τις καλύτερες επιλογές... εδεσμάτων , κοκτέιλ και γλυκών!

13Μυστικό για την επιτυχημένη συνταγή υπάρχει;
Πάντα!!!! απλά κάποιοι τα μοιράζονται και κάποιοι άλλοι όχι!!!

14Τι αποτελεί για σένα έμπνευση;
Μια μυρωδιά…… μια εικόνα…. μια λέξη….. ένα συναίσθημα!!

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV