ΤΟΝΥ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ

ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ... Ο ΤΟΝΥ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ

1Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα του μάγειρα;
Την επιθυμία να γίνω μάγειρας την κληρονόμησα από τον παπού μου ο οποίος και ήταν μάγειρας και ιδιοκτήτης ενός από των καλύτερων εστιατορίων στο Κάιρο. Οπότε από 6 χρονών είχα την ίδια επιθυμία.

ΤΟΝΥ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ

2Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε;
Δεν υπάρχει περίπτωση να το θυμάμαι αλλά νομίζω ότι θα ήταν κάποια μακαρονάδα.

3Γιατί να γίνει κάποιος μάγειρας;
Το επάγγελμα του μάγειρα πρέπει πρώτα να είναι πάθος αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις να μένεις σε αυτή τη δουλειά. Η επαφή με τη γεύση και τη κατσαρόλα είναι έρωτας. Η ζωή του μάγειρα είναι πολύ δύσκολη και θέλει τρομερές θυσίες.

4Στο σπίτι σας μαγειρεύετε;
Παντού μαγειρεύω!!! Τις πιο πολλές φορές ακόμα και όταν με καλούν για φαγητό.

5Είστε υπέρ της υγιεινής κουζίνας ,η δική σας είναι;
Οτιδήποτε είναι καθαρό, αληθινό και όχι μεταλλαγμένο θεωρώ ότι είναι υγιεινό. Η τεχνική μου στη μαγειρική είναι αρκετά υγιεινή, γιατί δεν είναι μόνο τα υλικά που κάνει το φαγητό υγιεινό, σίγουρα όμως είναι νόστιμη!!

6Τρώτε junk food;
Όλοι οι μάγειροι τρώνε junk, όλα τα δοκιμάζουμε τουλάχιστον 1 φορά, δεν είμαι υπέρ της τυποποιημένης και βιομηχανικής τροφής και το λέω πάντα δημόσια και στα σεμινάρια μου, ΜΑΚΡΙΑ από τα τυποποιημένα χαμπουργκεράδικα και συσκευασμένες τροφές που είναι γεμάτο χρωστικές ουσίες και χημικά αλάτια. Ένα βρόμικο όμως που και που στη πλατεία Μαβίλη ή στη Μιχαλακοπούλου αργά το βράδυ, έ, αυτό είναι κουλτούρα όχι Junk.

7Ποια είναι η γνώμη σας για την εικόνα της ελληνικής εστίασης σήμερα;
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να φτάσουμε το επίπεδο που θα έπρεπε να έχουμε, πολύ δουλειά όχι μόνο στην εκπαίδευση των μαγείρων αλλά και στους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν πολλά για το τι σημαίνει γαστρονομία.

8Πώς εμπνέεστε τις συνταγές σας; Πειραματιζόσαστε;
Λατρεύω την έρευνα παραδοσιακών συνταγών από όλο τον κόσμο, είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον να μπορέσει να δημιουργήσει μια καινούρια συνταγή και αυτό μόνο με πειραματισμό γίνεται. Αν δεν δοκιμάσω μόνος μου καινούρια συνταγή δεν την δίνω ποτέ στο κοινό μου. Είμαι ό πρώτος και ο αυστηρότερος κριτής στα πιάτα μου.

9Υπάρχει κάποιο υλικό που σας αρέσει περισσότερο;
Όχι δεν νομίζω παρόλο που είμαι κρεατοφάγος, όλα τα υλικά μπορείς να τα αξιοποιήσεις με ένα σωστό τρόπο.

10Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;
Θα σου έλεγα ότι η αγαπημένη μου κουζίνα είναι η Πορτογαλική, δεν έχω ένα συγκεκριμένο πιάτο όμως ως αγαπημένο.

11Ποία είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Όπως σου είπα είναι η Πορτογαλική, τεράστια ποικιλία πολύ γεύση με τρομερούς πικάντικους τόνους που λατρεύω.

12Σας έχει στερήσει προσωπικές στιγμές η δουλειά αυτή;
Αμμμμμ, τα 2 διαζύγια μετράνε?? Και βέβαια μου έχει στερήσει πολλά και συνεχίζει όσο είμαι στο επάγγελμα (37 χρόνια τώρα) αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα.

13Η δουλειά του μάγειρα στο εξωτερικό πως είναι;
Σε όλες τις χώρες του κόσμου η δουλειά είναι το ίδιο. Μόνο τα συστήματα αλλάζουν.

14"Ταξίδι στη γεύση" με ξεναγό τον Τόνυ Καβαλιέρο, πείτε μας 2 λόγια για το βιβλίο σας, πως το εμπνευστήκατε;
Πάντα αγαπούσα τα ταξίδια όσο και τη μαγειρική και βεβαίως αυτό που έψαχνα στα μέρη που επισκεπτόμουν ήταν το φαγητό, οι γεύσεις του κόσμου και ο τρόπος μαγειρέματος αυτών. Το φαγητό είναι πολιτισμός, ενώνει κόσμο και λαούς. Το βιβλίο αυτό σε ταξιδεύει και δείχνει σε πολλά σημεία τις ομοιότητες που έχουμε στη κουζίνα μας με άλλους λαούς. Είναι εύκολο και με τρομερή ποικιλία γεύσεων και υλικών. Και πάνω από όλα είναι γραμμένο και φτιαγμένο με αγάπη, όπως ακριβώς και μαγειρεύω.

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV