ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για πολλές παθήσεις.

Καρδιά: Η ευεργετική δράση των λιπαρών αυτών οξέων ω-3, μειώνει τα λιπίδια με αποτέλεσμα να προστατεύεται η καρδιά από τις καταστροφικές συνέπειες της συσσώρευσης λιπιδίων στο αίμα, μειώνοντας τα επίπεδά τους.

Εγκεφαλικά επεισόδια: ΅Ερευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο που οφείλεται σε θρόμβο, μέχρι και 50%.

Καρκίνος του πνεύμονα: Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ψαριών βοηθά τους καπνιστές να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Καρκίνος του προστάτη: Η παρουσία των ω-3 λιπαρών οξέων στα ψάρια φαίνεται ότι προστατεύει και από τον καρκίνο του προστάτη.

Εγκεφαλικό : Έρευνα του Harvard Medical School έδειξε ότι κατανάλωση ψαριού μια φορά την εβδομάδα μειώνει κατά 22% τον κίνδυνο εμφάνισης ισχαιμικού εγκεφαλικού, ενώ η κατανάλωσή του πάνω από 5 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο αυτό κατά 52%.

Κατάθλιψη: Κι όμως, τα ψάρια έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Τα ψάρια περιέχουν ένα απαραίτητο αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη, που είναι μια ουσία που έχει σημαντική σχέση με την εμφάνιση της κατάθλιψης. Η κατανάλωσή τους λοιπόν μπορεί να επιδρά ευεργετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

Γράφει η Ucook Team


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV