Συνέδριο της Provil για την ελληνική γαστρονομία





Η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και οι δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης της τοπικής κουζίνας, ήταν τα βασικά κομμάτια του συνεδρίου της Provil. Το συνέδριο έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη και παρών έδωσαν περισσότεροι από 300 μάγειρες, σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων.



Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PROVIL κ. Χρήστος Βογιάννου, εξήγησε ότι η εταιρία πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, για να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της ελληνικής κουζίνας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας της οποίας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης.

Για να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε την ελληνική γαστρονομία ως μια ακόμη δυνατή πρόταση στην παγκόσμια αγορά του Ethnic Food, κατέληξε ο κ. Βογιάννου, πρέπει να δημιουργήσουμε πιάτα και υλικά brand name στη διεθνή γαστρονομία, όπως η σάλτσα αυγολέμονο, το σαγανάκι, η ελληνική σαλάτα, κλπ και να επενδύσουμε σε ένα παγκόσμιο Marketing με νέες προτάσεις.



Το ελληνικό 'γαστρονομικό θαύμα' της Σαντορινης, η οποία εξελίχθηκε στον πρώτο γαστρονομικό προορισμό της Ελλάδας, ξεκίνησε όταν ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης, εδώ και 30 χρόνια δημιούργησε το πρώτο ποιοτικό - τότε - και εμβληματικό σήμερα εστιατόριο του νησιού 'Σελήνη'.
Ο ίδιος στην εισήγησή του εξήγησε πώς χρησιμοποίησε τα ανυπόληπτα εκείνη την εποχή σαντορινιά προϊόντα για να φτιάξει πιάτα και να κερδίσει τους επισκέπτες του νησιού, με την δημιουργική σαντορινιά κουζίνα, αυτήν την οποία πέραν των επισκεπτών έρχονται κύματα ξένων δημοσιογράφων και ειδικών για να την γνωρίσουν.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV