Τρόποι για να ξαναζεστάνουμε το φαγητό που περίσσεψε



Τρόποι για να ξαναζεστάνουμε το φαγητό που περίσσεψε

Είναι αλήθεια πως το ζέσταμα του φαγητού είναι μια καθημερινή διαδικασία για όλα τα νοικοκυριά, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χρήμα, χρόνο αλλα και μείωση των απορριμμάτων μας.

Οι γενικές βασικές οδηγίες είναι:
1. Κρυώστε τα περισσεύματα όσο πιο γρήγορα γίνεται (μέσα σε 2 ώρες), αποθηκεύστε τα στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3-4 μέρες.

2. Καταψύξτε τα περισσεύματα για 3-4 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε και πάλι να τα καταναλώσετε, αλλά η υφή και η γεύση θα έχουν μάλλον αλλοιωθεί.

3. Τα κατεψυγμένα περισσεύματα πρέπει να αποψυχθούν σωστά πριν ζεσταθούν, μεταφέροντας τα στο ψυγείο σας ή χρησιμοποιώντας την επιλογή απόψυξης στον φούρνο μικροκυμάτων σας.
Όταν αποψυχθούν, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε 3-4 μέρες.

4. Είναι ασφαλές να ξαναζεστάνετε μέχρι ένα σημείο τα περισσεύματα χρησιμοποιώντας τηγάνι, φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.
Όμως, η αναθέρμανση θα πάρει περισσότερο αν το φαγητό δεν έχει αποψυχθεί σωστά.

Τρόποι για να ξαναζεστάνουμε το φαγητό που περίσσεψε

5. Ξαναζεστάνετε τα περισσεύματα μέχρι να βγάλουν υδρατμούς – χρειάζεται η θερμοκρασία να φθάσει μέχρι τους 70°C για 2 λεπτά.
Ανακατέψτε το φαγητό, ενώ ξαναζεσταίνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχει ζεσταθεί, ειδικά αν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων.

6. Μην ξαναζεσταίνετε τα περισσεύματα περισσότερο από μία φορές.

7. Μην ξαναπαγώσετε περισσεύματα φαγητού που έχουν ήδη αποψυχθεί.

8. Σερβίρετε αμέσως τα ξαναζεσταμένα περισσεύματα.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV