Μεταβολισμός και πικάντικο φαγητόΜεταβολισμός και πικάντικο φαγητό

Με 3 τρόπους μπορούμε να κάψουμε θερμίδες, αρχικά αναπνέοντας, έπειτα χωνεύοντας την τροφή και τέλος μέσω της κίνησης.

Οι τροφές που λέγεται ότι καίνε λίπος (όπως η καφεΐνη και οι πιπεριές τσίλι) μπορεί να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας λίγο, αλλά όχι σε σημείο να δείτε σημαντική διαφορά στην ικανότητά σας να χάνετε βάρος ή λίπος.

Ένα από τα υλικά που περιέχουν οι πιπεριές τσίλι είναι η καψαϊκίνη. Η θερμότητα από αυτή την ουσία αυξάνει την αδρεναλίνη, η οποία οδηγεί σε σε κάψιμο θερμίδων.
Μεταβολισμός και πικάντικο φαγητό
Η αλήθεια όμως είναι πως τίποτα που τρώμε δεν αυξάνει τον μεταβολισμό μας αρκετά έντονα ή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να προκαλέσει οποιαδήποτε αισθητή απώλεια βάρους.

Μία μικρή μελέτη, έκθεση της οποίας δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Η.Π.Α., χώρισε 25 συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: μία ομάδα με ανθρώπους που τρώνε συχνά πικάντικα τρόφιμα και μία με όσους δεν το κάνουν.

Στη συνέχεια, έδωσε σε κάθε ομάδα μια τυπική μερίδα (περίπου ένα γραμμάριο) καυτερών πιπεριών με το μεσημεριανό γεύμα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που δεν έτρωγαν τακτικά πικάντικα τρόφιμα, παρουσίασαν αυξημένες ενεργειακές δαπάνες και μειωμένη όρεξη.

Μεταβολισμός και πικάντικο φαγητό

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να βασίζεται στο ότι τα άτομα αποφάσισαν να σταματήσουν να τρώνε όταν τα στόματά τους άρχισαν να αισθάνονται το κάψιμο και όχι στο ότι οι πιπεριές έχουν μια μαγική ιδιότητα απώλειας βάρους.

Πράγματι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα της πιπεριάς τσίλι έχουν να κάνουν τόσο με τον μεταβολισμό όσο και με την καυτερή γεύση τους.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV