Υποχρεωτικοί οι τιμοκατάλογοι με γραφή Braille σε εστιατόρια και καφέ



Υποχρεωτικοί οι τιμοκατάλογοι με γραφή Braille σε εστιατόρια και καφέ

Υποχρεωτικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), η τήρηση τιμοκαταλόγων στη γλώσσα Braille όπως κάνει γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Η παράβαση της σχετικής υποχρέωσης επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Για την δημιουργία, επεξεργασία, εκτύπωση και διόρθωση του πρώτου δοκιμίου το κόστος πρωτοτύπου είναι 10.00 € και θα χρειαστεί το καθαρό κείμενο του καταλόγου σε 2 διαφορετικά έγγραφα word (ένα για τον κατάλογο στα Ελληνικά και ένα στα Αγγλικά). Από εκεί και πέρα για κάθε ένα έντυπο η κάθε σελίδα κοστίζει 0,30 €.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος braille ,έχει την δυνατότητα να παράγει στη γραφή braille έντυπα, πινακίδες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ανάγλυφες αποτυπώσεις κατόψεων, επαγγελματικές κάρτες και άλλες εκτυπωτικές εργασίες. Αναλαμβάνει παραγγελίες πιστοποιημένων εκτυπώσεων braille για υπουργεία, Μουσεία, φαρμακευτικές εταιρίες, επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κλπ.


Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV