Οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου



Οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου



Οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου


Ελληνική κουζίνα
Η Ελληνική κουζίνα δίνει έμφαση στα ακόρεστα λιπαρά, τα όσπρια, τα λαχανικά, το ψάρι και τα δημητριακά, με αποτέλεσμα η διατροφική της αξία να είναι υψηλή.

Ιαπωνική κουζίνα
Πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, φύκια, το πράσινο τσάι, τα φασόλια σόγιας και τα μανιτάρια shiitake που χρησιμοποιούνται πολύ, έχουν πολλά οφέλη, αφού είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό, ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά. Το ωμό ψάρι που χρησιμοποιούν στο σούσι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3.

Ισραηλινή κουζίνα
Έχει πολλά κοινά με την μεσογειακή διατροφή καθώς η διατροφή περιλαμβάνει α όσπρια, τις μελιτζάνες και το ελαιόλαδο. Τα μπαχαρικά, δίνουν ώθηση και στον μεταβολισμό, βοηθώντας ταυτόχρονα στην πέψη.

Ινδική κουζίνα
Το αυθεντικό ινδικό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από αυτό που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, δηλαδή πολλά τηγανιτά. την ινδική κουζίνα τα πολλά μπαχαρικά δίνουν μοναδική γεύση στα πιάτα, αλλά και προστατευτικά οφέλη έναντι του καρκίνου, με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Ταϊλανδέζικη κουζίνα
Στην συγκεκριμένη κουζίνα πρωταγωνιστούν συστατικά όπως γαρίδες, κόλιανδρο, λεμονόχορτο, τζίντζερ και άλλα, τα οποία παρουσιάζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκίνου. Επίσης πολλά τρόφιμα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι γνωστά στην ασιατική ιατρική για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV