Η Λουίζα και τα οφέλη της



Η Λουίζα και τα οφέλη της



Η Λουίζα και τα οφέλη της


Η λουίζα είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό με πολλές χρήσεις από τη μαγειρική έως των καλλωπισμό. Τα φύλλα της είναι λογχοειδή και τα άνθη ποικίλλουν σε χρωματισμούς και είναι μικρά με χαρακτηριστικό έντονο άρωμα που θυμίζει λεμόνι. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η ιδανική περίοδος συλλογής της.

Τα φύλλα της λουίζας χρησιμοποιούνται για να προσδίδουν γεύση λεμονιού στα ψάρια και σε πιάτα πουλερικών, λαχανικών, σε μαρινάδες, σάλτσες, μαρμελάδες, πουτίγκες, στο γιαούρτι και τα ποτά. Χρησιμοποιείται επίσης ως αφέψημα, ή προστίθεται σε τσάι για να δώσει γεύση λεμονιού.


Πέρα απο την μαγειρική η λουίζα έχει και θεραπευρικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα:

• Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα και το στομάχι (εντερικές διαταραχές, δυσπεψία, κολικούς στομάχου)
• Ηρεμεί και τονώνει το νευρικό σύστημα (χαρίζει ήρεμο ύπνο)
• Ανακουφίζει από ημικρανίες
• Έχει αντιπυρετική δράση
• Διουρητικές ιδιότητες
• Ιδανική για την αντιμετώπιση διάρροιας και αιμορραγίας
• Καταπολέμηση άσθματος
• Καταπολέμηση κακοσμίας στόματος
• Ως κατάπλασμα, ανακουφίζει από νευρικούς πόνους και πόνους στα αυτιά.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV