Επικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίναΕπικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίναΕπικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα


Βάζουμε μαγειρεμένο φαγητό στο πιάτο όπου βρισκόταν ωμό.
Ένα κοινό λάθος που κάνουμε όλοι στην κουζίνα μας, διότι το απλό ξέβγαλμα δεν απομακρύνει τα επικίνδυνα μικρόβια από τις πιατέλες. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σκεύος, να το καθαρίσετε πρώτα καλά με ζεστό νερό και σαπούνι.

Αφήνουμε το φαγητό εκτός ψυγείου αρκετές ώρες.
Πολλοί αφήνουμε το φαγητό από το μεσημέρι ως το βράδυ στον πάγκο της κουζίνας, για να το φάμε το βράδυ. Επίσης λάθος είναι να αφήνουμε το κρέας ή το ψάρι εκτός ψυγείου, πρίν το μαγειρέψουμε, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου . Ο λόγος είναι πως τα βακτήρια αναπτύσσονται ραγδαία σε θερμοκρασίες πάνω απο 4ο C.

Τρώμε μισοψημένο κρέας, θαλασσινά και πουλερικά.
Παρ᾽όλο που οι σεφ θεωρούν πως το μοσχαρίσιο κρέας είναι ζουμερό μόνο όταν είναι μισοψημένο, η αλήθεια είναι πως όλα τα μισοψημένα κρέατα και πουλερικά δεν είναι ασφαλές.

Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στον πάγκο της κουζίνας.
Είναι λάθος να αφήνουμε τα τρόφιμα να ξεπαγώνουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καθώς επικίνδυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται ταχέως. Τα τρόφιμα πρέπει να τα ξεπαγώνουμε στο ψυγείο, σε παγωμένο νερό ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV