Ο Anthony Bourdain του CNN έφυγε από τη ζωή στα 61 του.






Ο Anthony Bourdain του CNN έφυγε από τη ζωή στα 61 του.


Ο Anthony Bourdain, ένας ταλαντούχος αφηγητής και συγγραφέας που πήρε τους τηλεθεατές του CNN σε όλο τον κόσμο, πέθανε. Ήταν 61 ετών.

Το CNN επιβεβαίωσε τον θάνατο του Bourdain σήμερα Παρασκευή και είπε ότι η αιτία θανάτου ήταν αυτοκτονία.

"Με εξαιρετική θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Anthony Bourdain", ανέφερε το δίκτυο σε δήλωσή του την Παρασκευή το πρωί. "Η αγάπη του για μεγάλη περιπέτεια, νέους φίλους, καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του κόσμου τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή, τα ταλέντα του οποίου δεν μας έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ. και την οικογένεια σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. "

Ο Bourdain ήταν στη Γαλλία και εργάστηκε για ένα επερχόμενο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του CNN "Parts Unknown". Ο στενός φίλος του Eric Ripert, ο γαλλικός σεφ, βρήκε ότι ο Bourdain δεν ανταποκρίνεται στην αίθουσα του ξενοδοχείου την Παρασκευή το πρωί.

Ο Μπορντάιν ήταν πλοίαρχος των τεχνών του - πρώτα στην κουζίνα και έπειτα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βιβλία του, διερεύνησε την ανθρώπινη κατάσταση και βοήθησε τους θεατές να σκεφτούν διαφορετικά για τα τρόφιμα, τα ταξίδια και τον εαυτό τους. Υποστήριξε περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του εστιατορίου.

Στην πορεία, έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία έχει να προσφέρει.

Το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody τιμήσαν τον Bourdain και τα "Parts Unknown" για την "επέκταση των ουρανίσκων και των ορίζοντάς μας με ίσο μέτρο".

"Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, ποτέ δεν παρηγορητικός, ποτέ αμείλικτος", ανέφεραν οι δικαστές. "Οι άνθρωποι ανοίγουν σε αυτόν και, με αυτόν τον τρόπο, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τις πατρίδες τους ή τις πατρίδες τους από ό, τι ένας παραδοσιακός δημοσιογράφος θα μπορούσε να ελπίζει να τεκμηριώσει".

Ο Σμιθσονιανός τον κάλεσε κάποτε "τον αρχικό ροκ σταρ" του μαγειρικού κόσμου, "τον Έλβις των κακών κοριτσιών".

Το 1999 έγραψε ένα άρθρο της New Yorker, "Μην τρώτε πριν από την ανάγνωση αυτού", το οποίο έγινε το βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις το 2000, "Εμπιστευτικότητα κουζίνας: Περιπέτειες στο μαγειρικό υποθαλάσσιο".

Το βιβλίο τον έθεσε σε ένα μονοπάτι για το διεθνές στυλ.

Αρχικά φιλοξένησε το "A Cook's Tour" στο δίκτυο τροφίμων και στη συνέχεια μετακόμισε στο "Anthony Bourdain: No Reservations" στο Travel Channel. Το "No Reservations" ήταν ένα hit breakout, κερδίζοντας δύο βραβεία Emmy και περισσότερες από δώδεκα υποψηφιότητες.

Το 2013 τόσο η Bourdain όσο και το CNN διατρέχουν τον κίνδυνο, φέρνοντάς τον στο δίκτυο ειδήσεων, το οποίο εξακολουθεί να είναι γνωστό για τις τελευταίες ειδήσεις και τίτλους. Ο Bourdain έγινε γρήγορα ένα από τα κύρια πρόσωπα του δικτύου και ένα από τα βασικά στοιχεία του βασικού χρονοδιαγράμματος.

Η σεζόν έντεκα του "Parts Unknown" έκανε πρεμιέρα στο CNN τον περασμένο μήνα.

Ενώ δέχτηκε το βραβείο Peabody το 2013, ο Bourdain περιέγραψε τον τρόπο προσέγγισης του έργου του.

«Που θέτουμε πολύ απλά ερωτήματα: Τι σε κάνει ευτυχισμένο; Τι τρώτε; Τι σας αρέσει να μαγειρεύετε; Και παντού στον κόσμο πηγαίνουμε και ρωτάμε αυτές τις πολύ απλές ερωτήσεις», είπε, «έχουμε την τάση να έχουμε κάποια πραγματικά εκπληκτικά απαντήσεις. "

Ο θάνατος του Bourdain συνέβη αφού η σχεδιάστρια μόδας Kate Spade κρέμασε τον εαυτό της σε μια φαινομενική αυτοκτονία στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν την Τρίτη. Ο Spade βρέθηκε κρεμασμένος από ένα μαντήλι που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένο με ένα ντουλαπάκι, είπε μια πηγή NYPD.

Η αυτοκτονία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δημοσίευσαν έρευνα την Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν κατά 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες για σχεδόν δύο δεκαετίες που λήγουν το 2016. Είκοσι πέντε κράτη γνώρισαν αύξηση των αυτοκτονιών κατά περισσότερο από 30% .

Ucook.gr

blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV