Ο MITCH LIENHARD ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016



S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016


Ο MITCH LIENHARD ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016

Σε συνέχεια του εντυπωσιακού μεγάλου τελικού όπου συμμετείχαν 20 από τους πλέον ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο στο Μιλάνο, νικητής αναδείχθηκε ο Lienhard, με τον τίτλο του καλύτερου Young Chef παγκοσμίως.
Ο Daniel Nates από το Μεξικό νίκησε το βραβείο «Inspiring Message Award by S.Pellegrino»
Ο Alessandro Salvatore Rapisarda επέστρεψε στην Ιταλία με το βραβείο «Acqua Panna Contemporary Tradition Award»

Ύστερα από μία εντυπωσιακή τελική φάση και ένα μοναδικό μεγάλο τελικό στο Μιλάνο, ο Αμερικάνος Mitch Lienhard, που εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακηρύχθηκε S.Pellegrino Young Chef 2016. Με το νικητήριο πιάτο του «ψητή πάπια με μπαχαρικά πορτοκαλιού και γιαμ», και με τη βοήθεια της Mentor Chef Dominique Crenn, ο Lienhard αναδείχθηκε μεταξύ των 20 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, ως ο καλύτερος Young Chef παγκοσμίως.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Lienhard, σχολιάζοντας τη μεγάλη του νίκη. «Νόμιζα ότι ήμουν προετοιμασμένος για αυτή τη μεγάλη στιγμή αλλά τελικά η στιγμή με βρήκε απροετοίμαστο. Είμαι εκστασιασμένος». Στην παρουσίαση του πιάτου του μπροστά στους Μεγάλους Κριτές, εξήγησε πως το νικητήριο πιάτο του ήταν εμπνευσμένο από την πατρίδα του, το Michigan, με το δυνατό στοιχείο να είναι η μυρωδιά του σιγοκαμένων φύλλων και του σφένδαμου.

Ο Mitch Lienhard ψηφίσθηκε από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από επτά παγκοσμίως διάσημους chefs που είναι γνωστοί ως οι Seven Sages μεταξύ των οποίων οι David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack. Η εξονυχιστική διαδικασία αξιολόγησης ήταν βασισμένη στα 5 κριτήρια των «Χρυσών Κανόνων», δηλαδή, συστατικά, δεξιότητες, γνώση, παρουσίαση και μήνυμα. Μετά τη τελετή βράβευσης ακολούθησε δείπνο Gala, το μενού του οποίου επιμελήθηκε ο ένας και μοναδικός Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Francescana of Modena στην Ιταλία, το οποίο ανακηρύχθηκε πρώτο στον διαγωνισμό «World’s 50 Best Restaurants» 2016.

Ο φετινός μεγάλος τελικός περιλάμβανε την απονομή δύο επιπλέον βραβείων. Για να γιορτασθεί το πιάτο που αναδεικνύει καλύτερα την γαστρονομική ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων, το βραβείο «Acqua Panna Contemporary Tradition Award» απονεμήθηκε στον Ιταλό Alessandro Salvatore Raspisarda, που εκπροσωπούσε την περιφέρεια της Ιταλίας. Επιπλέον, για πρώτη φορά, δόθηκε βραβείο για το πιο εμπνευσμένο πιάτο, όπως ψηφίσθηκε από το κοινό στο www.finedininglovers.com, στον Daniel Nates από το Μεξικό, που εκπροσωπούσε την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.

Σχεδόν 10 μήνες μετά την έναρξη της Δεύτερης Φάσης του παγκόσμιου διαγωνισμού, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, στην οποία έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.000 ταλαντούχοι Young Chefs από 20 διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες παγκοσμίως, το S.Pellegrino Young Chef 2016 έφθασε στο τέλος του. Προκειμένου να αναμετρηθούν σε αυτόν τον παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό, οι Young Chefs και τα πιάτα τους έπρεπε να περάσουν από διάφορους άκρως επιλεκτικούς γύρους, ξεκινώντας τις πρώτες δοκιμασίες από το ALMA – το παγκόσμιο κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης της Ιταλικής Κουζίνας (www.alma.scuolacucina.it). Συνεχίστηκαν με τους ημιτελικούς κάθε περιφέρειας, κατά τους οποίους οι σεφ βγήκαν πρώτοι ανάμεσα σε άλλους εννιά ταλαντούχους διαγωνιζόμενους σεφ. Οι υποψήφιοι είχαν υποβάλλει της αιτήσεις τους, μαζί με τα πιάτα τους στο www.finedininglovers.com.

Οι φιναλίστ Young Chef δεν ήταν μόνοι τους σε αυτό το μονοπάτι προς τη δόξα, καθώς μετά το τέλος των ημιτελικών τους ανατέθηκε από έναν «Mentor Chef» στον καθένα, που τους καθοδηγούσε αναφορικά με τους τελικούς, για το πως να βελτιώσουν τα πιάτα τους καθώς και το πώς να προετοιμαστούν για το μεγάλο τελικό στο Μιλάνο.

Το S.Pellegrino, χάρη στην πολύτιμη και αποκλειστική συνεργασία με το ALMA, κατάφερε να πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά τον παγκόσμιο διαγωνισμό για ανάδειξη ταλέντων, S.Pellegrino Young Chef.

«Για ακόμη μια φορά είμαστε περήφανοι που λαμβάνουμε μέρος σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό, που αναδεικνύει την Ιταλία ως το κέντρο της υπεροχής – δηλώνει ο Andrea Sinigaglia, Γενικός Διευθυντής του ALMA – την ίδια υπεροχή που το ALMA ‘κυνηγά’ μέσα από την εκπαίδευση που παρέχει καθώς και τις σχέσεις της με μεγάλους συνεργάτες όπως είναι το S.Pellegrino, και που θα αποτελέσει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική καριέρα των Young Chefs. Οι σεφ και καθηγητές – που πάνω από 20 χρόνια ασχολούνται με το έργο αυτό – ήταν πολύ ευχαριστημένοι που αποτέλεσαν μέρος αυτής της εκδήλωσης, από τα συστατικά έως τα υλικά, που πάντοτε θεωρούνται μεγάλη πρόκληση, σταθερά σε σχέση με την αποστολή του ALMA». Το γεγονός ότι ο Mitch Lienhard στέφθηκε ως ο S.Pellegrino Young Chef 2016, θα του προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να λάβει την παγκόσμια προβολή και μια αξιοσημείωτη άνοδο στα επαγγελματικά του. Επιπλέον θα λάβει μέρος σε διάφορες, παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα γίνουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Young Chef. Σχολιάζοντας την εμπειρία του, σε συνέχεια της μεγάλης του νίκης πέρυσι, ο Mark Moriarty, S.Pellegrino Young Chef 2015, δήλωσε «ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef 2015 μου έδωσε μια ανεκτίμητη εμπειρία, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Η νίκη μου στον διαγωνισμό ήταν τιμή αλλά και προνόμιο, καθώς μου έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία αναφορικά με τη μαγειρική, δικτύωση στο χώρο και τη δυνατότητα να μάθω με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Ανυπομονώ για το επόμενο βήμα της καριέρας μου, και εύχομαι στο φετινό νικητή το πιο λαμπρό μέλλον». Το ψηφιακό περιοδικό Finedininglovers.com, αφορά τους λάτρεις της γαστρονομίας και για το οποίο είναι υπερήφανος χορηγός το S.Pellegrino και το Acqua Panna, θα συνεχίσει να παρέχει νέα για τους αναγνώστες του, αποκλειστικό υλικό του διαγωνισμού, συνεντεύξεις και πληροφορίες για τα πιάτα των Young Chef καθώς και άλλες λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο.

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016

Τα ονόματα των νικητών για το S.Pellegrino Young Chef 2016 είναι:
• S.Pellegrino Young Chef 2016: Mitch Lienhard από τις Ηνωμένες Πολιτείες
• Acqua Panna Contemporary Tradition Award: Alessandro Salvatore Raspisarda από την Ιταλία
• Inspiring Message Award by S.Pellegrino: Daniel Nates από το Μεξικό

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: Nespresso, Electrolux, Cantine Ferrari, Giblor’s, Mauviel 1830, Poltrona Frau.
Το ολοκληρωμένο υλικό με τα βιογραφικά των Young Chefs, των μεντόρων, των κριτών καθώς και όλες οι φωτογραφίες του μεγάλου τελικού είναι διαθέσιμα στο Media Room http://mediaspyc2016.ruds.info/, Κωδικός: SPYC2016 (όλα τα γράμματα κεφαλαία).
Για φωτογραφίες και υλικό από το διαγωνισμό, χρησιμοποιήστε το hashtag: #SPYoungChef

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΦΑΣΗ ΕΝΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ –ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
Οποιοσδήποτε chef στον κόσμο μπορεί να υποβάλει την αίτησή του μαζί με το πιάτο που φέρει την υπογραφή του στο www.finedininglovers.com. Οι chefs δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει τα 30 έτη και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ενός έτους προϋπηρεσία σε εστιατόριο ως chef, sous chef ή chef de partie. Η ολοκληρωμένη λίστα των προϋποθέσεων θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα.

ΦΑΣΗ ΔΥΟ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ – Απρίλιος 2016 Όλοι οι υποψήφιοι θα είναι χωρισμένοι σύμφωνα με την γεωγραφική τους καταγωγή, αντιπροσωπεύοντας 20 περιφέρειες στο σύνολο*. Το ALMA, το παγκόσμιο ηγετικό κέντρο μάθησης και εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα (alma.scuoalacucina.it), τότε θα επιλέξει από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους πρώτους δέκα φιναλίστ από κάθε περιφέρεια, σύμφωνα με τους πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά, και μήνυμα.
1. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Επιτυχημένη επιλογή των καλύτερων προϊόντων από αυτά που προσφέρει η αγορά σε σχέση με την ποιότητα, φρεσκάδα και μοναδικότητα. 2. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Επιτυχημένος χειρισμός και μετατροπή ακατέργαστων υλικών σε ολοκληρωμένα πιάτα τα οποία σέβονται την αρχική αισθητική. 3. ΕΦΕΥΡΕΤIΚΟΤΗΤΑ: Εξερευνώντας με επιτυχία αναπάντεχες, πρωτότυπες και εμπνευσμένες προοπτικές και απόψεις, που είναι συνδεδεμένες με την υψηλή γαστρονομία, με προσωπικό και σύγχρονο στιλ, διατηρώντας παράλληλα απόλυτη ισορροπία στην γεύση και στη μορφή. 4. ΟΜΟΡΦΙΑ: Η παρουσίαση του πιάτου είναι μέρος της γοητείας. 5. ΜΗΝΥΜΑ: Επιτυχημένη επικοινωνία ενός ξεκάθαρου μηνύματος μέσα από τη δουλειά και το προσωπικό όραμα.

ΦΑΣΗ ΤΡΙΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – 1η Μαΐου- 15 Αυγούστου, 2016 Οι 10 φιναλίστ από κάθε περιφέρεια θα πρέπει να ανταγωνιστούν σε μία τοπική εκδήλωση: κάθε περιφέρεια θα έχει μία κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους, διάσημους chefs, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή των φιναλίστ και θα διαλέξουν το καλύτερο από αυτά, σύμφωνα πάντα με τους 5 Χρυσούς Κανόνες. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα ανακοινωθούν οι 20 καλύτεροι νέοι chefs από όλες τις περιφέρειες της πρωτοβουλίας.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΤΕΛΙΚΟΣ S.PELLEGRINO YOUNG CHEF – Οκτώβριος 13-15, 2016 Τον Οκτώβριο στο Μιλάνο, το S.Pellegrino θα διοργανώσει το τελικό event για να γιορτάσει τους καλύτερους νέους chefs που τα κατάφεραν. Μία διεθνής κριτική επιτροπή από διάσημους chefs θα αναδείξουν τον S.Pellegrino Young Chef 2016.

Σχετικά με το S.Pellegrino and Acqua Panna
Το S.Pellegrino, Acqua Panna και Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνείς εμπορικά σήματα του Sanpellegrino S.p.A., το οποίο έχει έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή σε περισσότερες από 130 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης, υγείας και ευεξίας. Ιδρύθηκε το 1899 και το Sanpellegrino S.p.A αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με την σειρά των ανθρακούχων νερών της, μη αλκοολούχων απεριτίφ, ποτών και κρύου τσαγιού. Ως ο κύριος παραγωγός ανθρακούχων νερών της Ιταλίας, έχει δεσμευτεί ανέκαθεν να προάγει αυτό το βασικό αγαθό καλό του πλανήτη και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να βεβαιώσει ότι αυτή η πηγή έχει ένα ασφαλές μέλλον.

Σχετικά με το Finedininglovers.com
Εξερευνώντας την κουλτούρα της γεύσης και τις απολαύσεις της, η πλατφόρμα Fine Dining Lovers. com αφηγείται μια ιστορία την ημέρα, κάθε μέρα, με κύρια άρθρα, συνεντεύξεις chef, blog, βίντεο, φωτογραφίες και συνταγές που θα ικανοποιήσουν όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και τους αρέσει να εξερευνούν νέα μονοπάτια στη γεύση. Επίσης, βρείτε μας στο Twitter, Facebook, Instagram και Youtube. Πλέον είναι διαθέσιμο στα Ιταλικά και Γαλλικά: FineDiningLovers.it & FineDiningLovers.fr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Δήμητρα Φιλίππου, Brand Manager S.Pellegrino & Acqua Panna, Perrier, Contrex, Vittel, Nestlé Waters Hellas, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Μαρία Καραπλή, Account Manager V+O Communication: e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλέφωνο: 211 7249000



blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV