7η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας



festival fistikiou


7η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, 24-27 Σεπτεμβρίου

Το Aegina Fistiki Fest ήταν το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αρμόζει για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αίγινας.
Η καρδιά του Φεστιβάλ είναι η εμπορική έκθεση: Περισσότεροι από 40 εκθέτες, κατά μήκος της προβλήτας, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, φιλοξενούν το Αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές, που το έχουν σαν πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα. Ανάμεσά τους είναι αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα, εδέσματα...

Σάββατο 26/9/2015 και ώρα 20:00 στο λιμάνι της Αίγινας οι σεφ ζαχαροπλαστικής και προπονητές της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριοι Αναστάσιος Πρωτοψάλτης και Αναστάσιος Ζησόπουλος θα μας παρουσιάσουν «Φιστικόπιτα Αιγίνης». Την εκδήλωση στηρίζουν τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος. Συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αργοσαρωνικού των γραφείων της Λέσχης κύριος Αναστάσιος Πρωτοψάλτης και την παρουσίαση την έχει αναλάβει ο Βησσαρίωνας Παρθένης. Την διοργάνωση την έχει επιμεληθεί Ομάδα Γαστρονομίας Φεστιβάλ Φιστικιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV