Η εφεύρεση μιας 13χρονης μπορεί να σας σταματήσει τον λόξυγγα!!!



hiccupops


Ο λόξιγκας είναι ένα νευρικό αντανακλαστικό το οποίο πολλές φορές μπορεί να μας «σπάσει» τα νεύρα. Τα κόλπα για την καταπολέμηση του, όπως το να κρατήσουμε την αναπνοή μας ή να πιούμε νερό ανάποδα, πολλές φορές δεν είναι όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε. Χάρη όμως στην εφεύρεση της Mallory Kievman, ίσως πλέον τα βάσανα μας να τελειώσαν.

Η Mallory Kievman, μία 13χρονη κοπέλα από το Κονέκτικατ, εφηύρε το Hiccupops, ένα γλειφιτζούρι το οποίο μπορεί να σταματήσει το λόξιγκα. Το γλειφιτζούρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από μηλόξυδο και ζάχαρη, διεγείρει τα νεύρα του φάρυγγα τα οποία είναι υπεύθυνα για το λόξιγκα, ακυρώνοντας έτσι το μήνυμα που στέλνει ο οργανισμός μας και προκαλεί τον λόξιγκα.

hiccupops


Όπως λέει η ίδια, η ιδέα για το γλειφιτζούρι προήλθε μετά από μελέτη πολλών ερευνών σχετικά με το λόξιγκα. Πιο συγκεκριμένα, μία από αυτές τις έρευνες, η οποία χρονολογείται το 1970, έδειχνε πως η χρήση ζάχαρης στο πίσω μέρος της γλώσσας σταματάει τον λόξιγκα ενώ μία άλλη έρευνα έδειχνε πως η χρήση μηλόξυδου είναι επίσης συνδεδεμένη με την διακοπή του λόξιγκα. Έτσι με την βοήθεια του πατέρα της, συνδύασε τα παραπάνω συστατικά και δημιούργησε το Hiccupops.

Η Mallory έχει ήδη συναντηθεί με επενδυτές οι οποίοι θέλουν να υποστηρίξουν την ιδέα της και σκοπεύει να λανσάρει το Hiccupops μέσα στο καλοκαίρι.

Εσείς πιστεύετε πως το Hiccupops μπορεί να είναι η θεραπεία για το λόξιγκα;

Πηγή: techstuff.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV