TomTato ή αλλιώς ντοματοπατατιά



TomTato ή αλλιώς ντοματοπατατιά


Ένα υβριδικό φυτό 2 σε 1 κατάφεραν να δημιουργήσουν οι Βρετανοί. Ο λόγος είναι για το TomTato, ένα φυτό το οποίο παράγει ταυτόχρονα ντομάτες και πατάτες μαζί. Η πρωτότυπη ντοματοπατατιά υπόσχεται να προσφέρει ντομάτες τις οποίες ο καλλιεργητής μπορεί να τις κόψει από το πάνω μέρος του φυτού και συγχρόνως να συλλέξει τις πατάτες μέσα από το χώμα.
Η εταιρεία Thomson and Morgan αναφέρει ότι η δημιουργία έχει να κάνει με την παραδοσιακή μέθοδο του μπολιάσματος και όχι για μία γενετική τροποποίηση του φυτού.

TomTato ή αλλιώς ντοματοπατατιά TomTato ή αλλιώς ντοματοπατατιά

Σύμφωνα με την εταιρία, η ντοματοπατατιά χρειάστηκε περίπου δέκα χρόνια ερευνών και δοκιμών διότι οι βλαστοί της ντομάτας και τις πατάτας έπρεπε να έχουν το ίδιο πάχος για να έχει επιτυχία το μπόλιασμα.
Πολλές ανάλογες απόπειρες έχουν γίνει παλιότερα των οποίων όμως τα προϊόντα δεν είχαν καλή γεύση. Ο διευθυντής της εταιρίας Thomson and Morgan Πολ Χάνσορντ αναφέρει πως “αυτή τη φορά οι τομάτες του φυτού είναι πιο γευστικές από τις περισσότερες ντομάτες που μπορεί να αγοράσει κανείς στο μανάβικο της γειτονιάς του.”
Το φυτό κυκλοφορεί στη βρετανική αγορά και μπορεί να καλλιεργηθεί σε χώμα ή γλάστρα.

Ucook.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV