Nomiku – To sous vide του “χεριού” σου



Nomiku


Κάθε φορά που συναντιέσαι με την κατσαρόλα αισθάνεσαι σαν τον άπειρο Λιγκουίνι του Ρατατούη. Βέβαια, σου αρέσει η υψηλή μαγειρική αλλά οι γνώσεις σου φτάνουν τόσο χαμηλά όσο το πάτωμα, εκεί που πέφτουν και τα σάλια σου. Πώς άραγε οι σεφ φτιάχνουν αυτά τα τρυφερά φιλετάκια που λιώνουν στο στόμα;

Στη μαζική εστίαση και στη βιομηχανία τροφίμων μια πολύ συνηθισμένη και χρήσιμη μέθοδος είναι η μαγειρική σε κενό αέρος, με ένα μηχάνημα που ονομάζεται θερμικός κυκλοφορητής. Το Nomiku είναι ένα από αυτά, με την διαφορά ότι είναι το μικρότερο του είδους που μπορείς να πάρεις σπίτι μαζί σου. Η μέθοδος αυτή, γνωστή και ως sous-vide, δεν είναι μια νέα μόδα, εφευρέθηκε την δεκαετία του ’70 στη Γαλλία (τυχαίο Λιγκουίνι?) στην προσπάθεια εύρεσης του ιδανικού τρόπου για το μαγείρεμα του φουαγκρά. Κατά τη διαδικασία αυτή, το τρόφιμο κλείνεται σε ειδικό σακουλάκι, από το οποίο αφαιρείται ο αέρας και στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε νερό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στη θερμοκρασία που θέλουμε και έχουμε ορίσει, και παραμένει σταθερά σε αυτή έως το τέλος της μαγειρικής, χωρίς αυξομειώσεις.

Δυστυχώς, οι sous vide συσκευές στο παρελθόν ήταν πάρα πολύ ακριβές και περίπλοκες για το μάγειρα στο σπίτι. Όμως, το Nomiku έχει απλά ένα κουμπί που γυρίζει για να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία και μια οθόνη που εμφανίζει τους βαθμούς που επέλεξες. Με ένα επίσης απλό πάτημα ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό, είναι το μικρό του μέγεθος και η σχεδίασή του με κλιπ ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε σκεύος μαγειρικής και να βυθίζεται σε αυτό. Επιπλέον, το Νomiku μπορεί να αποθηκευτεί χωρίς πρόβλημα οπουδήποτε.

Είναι ο πιο συμπαγής θερμικός κυκλοφορητής στον κόσμο, τον οποίο και θα κατακτήσει χωρίς να χάσει αστέρι, στα 359$. H καμπάνια έκλεισε επιτυχώς στοKickstarter για να μας ψήσει να περιμένουμε ως το Δεκέμβριο που θα κυκλοφορήσει.

ΠΗΓΗ: Gadgetografo.gr


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV