«Λευκή νύχτα» στο Παρίσι



 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι


Είναι μία παράδοση που κρατά 25 χρόνια. Χιλιάδες καλοφαγάδες ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια στα λευκά συναντήθηκαν στο Παρίσι για να ευφράνουν τον ουρανίσκο τους με καλή σαμπάνια και φίνα φαγητά καθώς το ετήσιο «Diner en Blanc» (Δείπνο στα λευκά) γιόρταζε τα 25α γενέθλιά του.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ην εκδήλωση αλλά το μέρος όπου θα γινόταν το δείπνο παρέμενε κρυφό μέχρι την τελευταία στιγμή. Η μόνη οδηγία που τους είχε δοθεί με e-mail χθες το απόγευμα ήταν να πάνε είτε στο Τροκαντερό είτε στον εξωτερικό χώρο του Λούβρου.

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

Μέσα σε λίγη ώρα στήθηκαν τα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντιλα. Τα μπουκάλια με το κρασί άνοιξαν και οι συμμετέχοντες άρχισαν να γεύονται το φαγητό σε αυτό το θεαματικό event.

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

Το δείπνο σερβιρίστηκε με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και το πιο διάσημο μουσείο στον κόσμο και διήρκεσε έως τα μεσάνυχτα. Η παράδοση άρχισε το 1988 όταν μια ομάδα δέκα φίλων αποφάσισε πως ήθελε να απολαύσει το φαγητό της σε ένα απαγορευμένο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας.
Τελικά κατέληξαν… διακόσια άτομα να γευματίζουν στους Jardins de Bagatelle.

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

Από τότε η εκδήλωση επαναλήφθηκε σε πολλά μέρη της Ευρώπης, μεταξύ άλλων το Μιλάνο και τη Βαρκελώνη, αλλά και εκτός Ευρώπης στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, ακόμα και τη Ρουάντα και την Ακτή Ελεφαντοστού.
Στο Παρίσι ωστόσο η διοργάνωση φτάνει σε άλλα επίπεδα με τη λίστα καλεσμένων να ξεπερνά τα 15.000 άτομα. Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα θα πρέπει είτε να έχει συμμετάσχει στο δείπνο της προηγούμενης χρονιάς είτε να προσκληθεί από κάποιον συμμετέχοντα.

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

Ο κάθε προσκεκλημένος θα πρέπει να έρθει συνοδευόμενος και να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του τα μέσα μεταφοράς. Θα πρέπει επίσης να φέρει τραπέζι και καλάθι του πικ νικ, πτυσσόμενες καρέκλες και τραπεζομάντιλο- όλα βέβαια στα λευκά.

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

 «Λευκή νύχτα» στο Παρίσι

Αν προσκληθείτε μην σκεφτείτε να μην πάτε: όποιος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα ή δεν τηρήσει τους κανόνες δεν ξανακαλείται ποτέ!



ΠΗΓΗ: newsbeast


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV