ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 120" 26/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 120" 26/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
200 γρ. γιαούρτι
30 γρ. μουστάρδα
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml. λευκό κρασί
πάπρικα
αλάτι , πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
2 καρότα βρασμένα
150 γρ. μπρόκολο βρασμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού ετοιμαστούν σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε με τα λαχανικά.

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμ. παντζάρια βρασμένα
150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκ. σκόρδο
5 ml. λευκό ξίδι
30 ml. ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκος δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε τα βρασμένα παντζάρια σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πρες πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV