ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118" 24/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 118" 24/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. βιολογικό Αρακά
150 γρ. Βιολογικά φασολάκια
150 γρ. Βιολογικό καρότο σε φέτες
1 μικρή βρασμένη πατάτα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα και στυμμένα
50 γρ. καρύδια πούδρα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
200 ml. μπύρα
Λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
150 γρ. ρύζι βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά, τα φασολάκια, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπύρα, την πατάτα κομμένη σε κύβους, τα καρύδια, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα λαχανικά από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει, προσθέτοντας αρκετό ελαιόλαδο.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
40 ml. ελαιόλαδο
40 ml. τσικουδιά
250 ml. νερό
500 γρ μυζήθρα (Χανίων)
Μέλι για το σερβίρισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, την τσικουδιά , το αλάτι και το νερό (όσο πάρει) ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει τα δάχτυλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά σαν ένα μικρό πιατάκι καφέ. Μετά χωρίζουμε και την μυζήθρα σε 10 μπαλάκια και την κλείνουμε μέσα στα ζυμαράκια, δημιουργώντας ένα μπαλάκι με την μυζήθρα μέσα σε αυτό. Με τον πλάστη ανοίγουμε προσεκτικά, μέχρι να πάρουν το μέγεθος μικρού πιάτου (18cm περίπου).
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και σερβίρουμε τις Σφακιανές πίτες, περιχύνοντας με μέλι.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV