ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 117" 23/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 117" 23/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο τάρτας PILLSBURY
Για τη γέμιση
20 ντοματίνια
50 γρ. γκούντα τριμμένο
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
50 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
50 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
1 κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα
10 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 ml. Γάλα
Για τη σάλτσα
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. πεκορίνο
Φρέσκια ρίγανη, βασιλικό
Αλάτι, Πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στο multi ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαζί.
Απλώνουμε το φύλλο της τάρτας σε μία ταρτιέρα. Το τρυπάμε καλά, βάζουμε επάνω μερικά όσπρια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγει απλώνουμε επάνω τη σάλτσα, το κρεμμύδι και όλα τα τυριά ανακατεμένα. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά που έχουμε βάλει. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια και ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε.

ΡΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. Baking powder
15 ml. νερό
12 φράουλες
450 γρ. κρέμα γάλακτος
10 ml. γρεναδίνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το παντεσπάνι.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα είναι δύσκολο να το τυλίξουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα και όταν σφίξει προσθέτουμε τη γρεναδίνη για να δώσει χρώμα στην σαντιγύ μας. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις βγει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ξετυλίγουμε, γεμίζουμε με την κρέμα και ξανατυλίγουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV