ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116" 22/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 116" 22/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΦΡΟ ΜΥΖΗΘΡΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τις ταλιατέλες
500 γρ. αλεύρι σκληρό
150 γρ. παντζάρι
150 ml. νερό
1 αυγό
5 γρ. αλάτι
Για τον αφρό μυζήθρας
250 γρ. ξηρή μυζήθρα
200 γρ. νερό
2 γρ. λεκιθίνη σόγιας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περνάμε από blender τα παντζάρια μαζί με το νερό και το αλάτι. Φτιάχνουμε την ζύμη δουλεύοντας πολύ καλά το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί, για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα φτιάνουμε μπάλες 100 γρ. περίπου αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη μία ώρα και ανοίγουμε φύλλο. Αλευρώνουμε καλά τυλίγουμε το φύλο σαν πάπυρο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις ταλιατέλες στο μέγεθος που θέλουμε.
Τρίβουμε τη μυζήθρα σε χοντρό τρίφτη και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό. Ζεσταίνουμε το υλικό μέχρι τους 80 βαθμούς και ανακατεύουμε συνέχεια για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ώστε να μείνει στον πάτο της κατσαρόλας το τυρί και να ξεχωρίσει το νερό της μυζήθρας . Τέλος παίρνουμε 300 γρ. νερού μυζήθρας προσθέτουμε τη λεκιθίνη και χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός δυνατά για να δημιουργήσουμε τον αφρό .

ΣΟΥΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
ΥΛΙΚΑ
5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου)ή ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
100 γρ. ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι (ή ρύζι ειδικά για σούσι) βρασμένο
100 γρ. καλαμαράκι
100 γρ. χταπόδι
100 γρ. μύδια ψίχα
½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρό αγγούρι
Σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα κατσαρολάκι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Ρίχνουμε πρώτα το καλαμάρι, μετά το χταπόδι και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στα 4.
Κόβουμε την πιπεριά ζουλιέν. Απλώνουμε το φύλλο και από επάνω βάζουμε το ρύζι αφήνοντας 1 εκατοστό από το τέλος, προσθέτουμε τα θαλασσινά, 1 λωρίδα πιπεριά και 1 κομμάτι αγγούρι. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε σάλτσα σόγιας και τυλίγουμε σε ρολό.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV