ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 115" 19/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 115" 19/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Φασολάκια πλατιά βιολογικής καλλιέργειας 450 γρ. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
600 γρ. αρνί Κομμένο μερίδες
300 γρ. Πατάτες σε κύβους
2 Κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 Καρότα τριμμένα
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
30 γρ. πελτέ
½ ματσάκι Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, τον πελτέ, τη ντομάτα, νερό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε το φαγητό. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά το φαγητό, ελέγχουμε για νερό και προσθέτουμε τα φασολάκια. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για ακόμα 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΣΙΦΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μαλακό τυρί μυζήθρα (ή ανθότυρο)
200 γρ. μέλι
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για άρωμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα ή απλά ένα πιρούνι, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε ζεστή μελόπιτα ή σε θερμοκρασία δωματίου ραντισμένη με μέλι και πασπαλισμένη με κανέλα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV