ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110" 12/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 110" 12/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών 450γρ.
4 πιπεριές πράσινες
4 ντομάτες
150 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
50 γρ. φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
3 πατάτες
Για τη σάλτσα
100 ml. πασάτα
30 ml. Ελαιόλαδο
50 ml. νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αφού πλύνουμε καλά ντομάτες και πιπεριές τα ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της προσεκτικά.
Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους.
Για τη γέμιση: Πρώτα ψιλοκόβουμε το εσωτερικό της ντομάτας. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το εσωτερικό της ντομάτας , αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα περιχύνουμε τα γεμιστά. Όση γέμιση μας έμεινε την βάζουμε ενδιάμεσα. Τοποθετούμε και την πατάτα ενδιάμεσα κομμένη κυδωνάτα. Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με τη γαλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στο αερόθερμο για1 ώρα και 15΄.

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
2 τορτίγιες
80 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
100 γρ. τόνος
30 γρ. καλαμπόκι
30 γρ. φασόλια κονσέρβα κόκκινα
Για τη σος
40 γρ. γιαούρτι
20 γρ. μαγιονέζα
πάπρικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Απλώνουμε την τορτίγια σε ένα τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί. Την ανοίγουμε και απλώνουμε επάνω τη σος, το τυρί, τη γαλοπούλα και τα φασόλια. Για τη δεύτερη τορτίγια τη βάζουμε στο τηγάνι να πάρει θερμοκρασία, την γυρίζουμε και βάζουμε τα υλικά της πρώτης στη μισή επιφάνεια αλλά αντικαθιστούμε το καλαμπόκι με τα φασόλια. Κλείνουμε μισοφέγγαρο και κόβουμε σε 4 τρίγωνα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV