ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 107" 09/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 107" 09/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Κρουασάν 230 γρ. PILLSBURY
150 γρ. φέτα σκληρή
100 γρ. ανθότυρο
1 πιπεριά κέρατο πράσινη πολύ μικρά κυβάκια
20 γρ. σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα κρουασάν, και γεμίζουμε με όλα τα υλικά που έχουμε αφού πρώτα τα ανακατέψουμε. Κλείνουμε και τυλίγουμε σαν κρουασάν. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι τα βάζουμε δίπλα – δίπλα ακουμπώντας το κάθε ένα εσωτερικά το εξωτερικό του άλλου. Σχηματίζουμε δηλαδή ένα σαλιγκάρι. Αλείφουμε ελαφρώς με το δάχτυλό μας λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με τις οδηγίες της συσκευασίας.

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
ΥΛΙΚΑ
Για τα σού
150 γρ. Αλεύρι
90 γρ. Βούτυρο
80 ml. γάλα
5 Αυγά
Αλάτι
Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Υλικά για γλάσσο
150 γρ. Κουβερτούρα
150 γρ. Κρέμα
15 γρ. Μέλι
Υλικά για κρέμα
260 γρ. Γάλα
120 γρ. Κρέμα γάλακτος
80 γρ. Ζάχαρη
35 γρ. Κόρν φλάουρ
2 Κρόκοι αυγών
50 γρ. Frangelico
Για το γαρνίρισμα
50 γρ. κουβερτούρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάστε τη ζύμη για τα σου βάζοντας σε μία κατσαρόλα 170 ml. Νερό, το γάλα, το βούτυρο και 1 πρέζα αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε το αλεύρι όλο μαζί. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα να ψηθεί η ζύμη μέχρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Αδειάστε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ βάλτε τον γάντζο και χτυπήστε το μίγμα ρίχνοντας τα αυγά ένα κάθε φορά. Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόψτε τα σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τους κρόκους με τη ζάχαρη. Αφού ασπρίσουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Παίρνουμε λίγο από το γάλα και με μια κουτάλα προσθέτουμε στην μπασίνα 2-3 κουταλιές ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε όλο το μείγμα από την μπολ πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε. Βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα προσθέτουμε το μέλι. Έχουμε την σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο την αφρατεύουμε με ένα σύρμα και την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Τρυπάμε τα σου με το κορνέ από επάνω και γεμίζουμε. Σκεπάζουμε ρίχνουμε από επάνω σάλτσα σοκολάτα και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV