ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 106" 08/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 106" 08/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία καλαμάρι ολόκληρο
200 γρ. τοματίνια
1 κιλό σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
30 γρ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεπλένουμε το καλαμάρι, χαράζουμε σταυρωτά τη μία πλευρά του χωρίς να το κόψουμε μέχρι μέσα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα αφού κάψει, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το καλαμάρι και το γυρνάμε μερικές φορές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να σιγοβράζουν για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε και 200 ml. νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζoυμε το φαγητό για 30'.
Σε ένα άλλο τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά με ελαιόλαδο γλασάρουμε τα ντοματίνια.

ΖΕΛΕ LIME
ΥΛΙΚΑ
80 ml. νερό ζεστό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
120 ml. χυμό λάιμ
120 ml. βότκα
60 γρ. λικέρ κεράσι
20 ml. γρεναδίνη
15 γρ. ζελατίνη σκόνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε τα lime στη μέση και στύψτε τα καλά. Όταν το κάνετε αυτό προσπαθήστε να γυρίσετε ανάποδα τη φλούδα του lime για να καθαρίσετε το εσωτερικό του καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαιράκι προσεκτικά για να ξεκολλήσετε το εσωτερικό. Αυτό απαιτεί λίγη υπομονή, γιατί αν σχιστεί η φλούδα έχουμε πρόβλημα, δεν θα μπορείτε να συμπληρώσετε αργότερα με υγρό.
Αυτά τα σφηνάκια είναι πολύ εύκολο να γίνουν με ποτά που πιθανότατα έχετε στο ντουλάπι σας. Αρχικά ανακατεύουμε με το ζεστό νερό τη ζελατίνη να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό, τη γρεναδίνη. Το λικέρ και τη βότκα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προσεκτικά στα lime. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα lime δε θα πέσουν μπορούμε να τα ακουμπήσουμε επάνω σε μία παγοθήκη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 3 -4 ώρες για να παγώσουν. Μόλις βγαίνουν τα κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV