ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 104" 04/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 104" 04/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μενταγιόν
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. μέλι
50 γρ. λιαστή ντομάτα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Κόκκους από 4 πιπέρια
150 γρ. άγριο ρύζι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει σοτάρουμε το κρέας και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σχεδόν αμέσως σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μέλι και στη συνέχεια την κρέμα. Ρίχνουμε τους κόκκους από τα πιπέρια, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το ρύζι μας.

ΑΡΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 φέτες Dirollo cheddar
4 φέτες τοστ γαλοπούλα χοντροκομμένες
50 γρ. μαγιονέζα
4 μακρόστενα sticks ψωμιού χωρίς σουσάμι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε από την κάθε φέτα που έχουμε 2 δίσκους. Ενώνουμε κάθε δίσκο ψωμιού βάζοντας ψωμί, μαγιονέζα, cheddar, γαλοπούλα, cheddar, μαγιονέζα και ψωμί. Με ένα μικρό κουπάτ κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα και από εκεί περνάμε τα sticks. Στο τέλος έχουμε ένα βαράκι φαγητού.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη
1 κόκκινο μήλο
15 ml. Χυμό λεμονιού
Dressing
45 γρ. μαγιονέζα
10 γρ. μουστάρδα
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε τη σελινόριζα ζουλιέν και τη βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε με τη σελινόριζα. Ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβιριστεί.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV