ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103" 03/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 103" 03/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
1 συσκευασία σαλάτα εποχής ανάμικτα λαχανικά 750 γρ. Μπάρμπα Στάθης
½ κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
½ κίτρινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
½ πορτοκαλί πιπεριά σε μικρά κυβάκια
1μελιτζάνα φλάσκα σε μικρά κυβάκια
1 κολοκύθι σε μικρά κυβάκια
100 γρ. φέτα σκληρή
50 γρ. γκούντα τριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
300 γρ. ντομάτες κονκασέ
30 γρ. πελτέ
½ κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μας και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Όταν σοταριστούν τα λαχανικά τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Σε ένα σκεύος λαδώνουμε καλά και στρώνουμε λίγο από τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε μία στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε το 1/3 της σάλτσα ντομάτας και των λαχανικών. Τρίβουμε τη μισή φέτα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Τελειώνουμε με μία στρώση της σάλτσα ντομάτας και των λαχανικών. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 30’ στους 200 βαθμούς. Στο τέλος γυρνάμε στο γκριλ για να γκρατιναριστεί.

ΓΛΥΚΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. αλεύρι
5 γρ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
70 γρ. ζάχαρη
40 ml. σπορέλαιο
125 γρ. γιαούρτι
40 ml. Καφές στιγμιαίος κρύος
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
50 γρ. σαντιγύ
10 μπισκότα κανέλας σκόνη
4 ζελεδάκια σε σχήμα σκουλήκι
2 καλαμάκια για καφέ
4 λουλούδια χρωματιστά
4 μικρά γλαστράκια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι και τον καφέ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα γλαστράκια σε ένα ταψί. Αδειάζουμε στα φορμάκια τη μισή ζύμη. Τοποθετούμε σταγόνες σοκολάτας και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν βγεί τοποθετούμε το καλαμάκι στο κέντρο και κοιτάμε να φτάνει μέχρι εκεί που τελειώνει η γλάστρα. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα. Τοποθετούμε το ζελεδάκι το μισό μέσα και τέλος βάζουμε το λουλουδάκι μέσα στο γλαστράκι και είναι έτοιμο.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV